Lady Axa

Lady Axa skulle kunna vara en systerartist till Lady GaGa. Men så är inte fallet. Lady Axa är den häst, ponny, som har fyllt igen tomrummet Pickles lämnade efter sig.

De flesta förstår säkert att jag reagerade bara på namnet hennes, och kände redan då att det var något speciellt med hästen. Men jag var rädd att hon skulle vara en liten C-Ponny eller ännu mindre. Alltså, inget FEL med mindre hästar, men jag har verkligen svårt att knyta an till dem. Men när jag sen läser att hon är en 143 centimeter högt, brunt arabkorsningssto så var den oron borta.  Och när jag sedan såg henne, bakom det röda grimskaftet på fredagen, blev jag helt… kär. Jag föll för henne. Jag präglades. Vad ska man säga? Visst – vi har Kadesh, vi har Dolly, men de… fyllde aldrig tomrummet efter Pickles. Inte som Axa gör.

När Axa stod och slängde med huvude på medellinjen mot Spot berättade Elin att hon var blind på vänster öga.  Som Pickles. Blind på ena ögat. Jag visste att det var något med Axa.

Idag red jag Axa för första gången, och hennes temperament är en blanding av just Pickles och Spot. När hon väl är igång går hon som Spot, men har Pickles attityd.

Jag trodde aldrig det skulle komma en häst jag kände så starkt för som jag gjorde för Pickles, men jag antar att jag hade fel.  Axa har fyllt det tomrum som Pickles lämnade efter sig. Det är nästan som att ha fått Pickles tillbaka. På riktigt.

Lady Axa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: