Lady GaGa 2/8 part 3

Gröna Lund var destinationen när Lady GaGa gjorde sitt sista stopp på Fame Ball turne i Europa, och det har tydligen inte varit såhär mycket folk på Gröna Lund sen 1979. 23 000 personer. Not Bad, Not Bad.

Hursom, jag själv kom väl dit runt 18.30, höhö, exakta tidslag finns i del 1 av denna… härva. Ett förband, det som hade vunnit LiveNations tävling i att får vara förband med hela 3000 röster, spelade. En jättesöt tjej med två dansare och en DJ. Ungefär som Lady G, även om de inte riktigt… Nåväl. Dem höll inte på alltför länge, tack och lov. No hard feelings, men det här är då inte vad jag är van vid.

blog1

Hursomhelst, hon tackar för sig och går av scenen. In bärs stora högtalare och andra knepiga grejer, och jag bara, What? Det visar sig att det är dags för YTTLIGARE ett förband. Kul. Not. Men de här var lite roliga i alla fall. Helt utfreakade. Och det blir ju inte sämre av att den manlige sångaren utan gitarr, keryboard, whatever you wanna call it, ser ut som min filmlärare Petter. Lite kul är det faktiskt. Men nåja, dem är lite roligare att se på. Och fortfarande, no hard feelings till föregående tjej.

blog2

 

SEN. Går dem av scenen. Tack! Storbilds, eller, fyra stycken lite mindre storbildsskärmar tas ut och blir en enda stor storbildsskärm. Tjejen bredvid, som var den enda jag träffade där som delar min passion för Candy, som Lady G så fint kallade sig för, gissade på att dem skulle visa en bild på Lady G. Vilket de gjorde. CRED TILL HENNE!

Klockan är runt fem över åtta när en film, ni vet så som AC/DC hade det? Fast Mistressen hade en RIKTIG film, ingen tecknad. Visst hade dem lagt på sådana 3D effekter, men jaja. Lite thrilleraktig, nej, inte Michael Jackson, utan Filmerna. Medans filmen går, så kommer fyra dansare ut, inne i, lådor? Kan man kalla det så? Med spegelsplitter på. Och bakom sig döljer dem såklart, the one and only – Lady G.

“Lådorna” separerar på sig och hon reser sig ur röken bakom lådorna och börjar med “Paparazzi”. Hon har en söt softiskierad peruk, en väl permanentad sak med rosa slingor. Ni vet som Lovegame musikvideon? Tillsammans med masken gjord av spegelsplitter som syns både i Pokerface videon och i Malena Ernmans bidrag till ESC gör det bara bättre. Jesus christ! Kläningen är väldigt… extravagant. Men finns det något i hennes graderob som inte är extravagant? Hursom, den är ingen nyhet. We’ve seen it before, and we’ll see it again. Inte min favorit, men vem bryr sig? Inte hon i alla fall…

 blog3

Discosticken kommer in och det är dags för, ja, Lovegame. Peruken och masken är dumpad, båda två. Hoppas det är inte alltför mycket barn i publiken, this is gettin’ dirty… Efter startas Space Cowboy’s remix och mistressen fyrar av ett danssolo. Oh my lord. Hon är helt faboulus! Och om ni trodde det skulle bli renare, så kan jag bara tala om att det blev det *inte*. Beutiful, Dirty Rich är nästa låt. Det som är lite synd är att låten verkar inte gå hem hos publiken. Lite synd, jag älskar den. Kaxig, skön, allt. Den har allt!

Storbilsskärmarna dras fram igen för att fortsätta där filmen slutade. Varför? För att vi vill veta hur det går! Nej jag skojade bara, jag menar såklart, Varför denna paus? Jo, för att mistressen ska byta om. What else?

Det skulle kunna vara en Mötley Crüe konsert, eller en HammerFall konsert. Tänk er att de drar igång “Girls Girls Girls”, respektive “Renegade”, med det där motorcykel ljudet och in kommer den snyggaste kvinna på denna jord, på en motorcykel, i en jeans-bodice, nätstrumpbyxor, stövlar med högt skaft, snörnig ochg minst 10 centimer klack. Och ovanpå det en sådan där snygg polishat a la Judas Priest. Trummisen i Lady G’s band slår igång “The Fame”. Jag gillade verkligen inte den låten i början, men nu har den satt sig, och HALLÅ. När den görs på det här sättet, kan jag inget annat än buga och bocka, kan jag?!
Nej.

 

Hon flirtar lite med oss, på det där sättet som Bullet alltid gör (men hon gör det inte mellan varje sång). Hon talat om att hon älskar det och det och oss, men att hon hatar pengar. That’s M-O-N-E-Y so sexy… Ja. Money Honey. Det är också härifrån jag fått smeknamnet Mistress “When I’m your lover and your Mistress, That’s money honey!”.

Minns ni likelsen jag gjorde vid Mötley Crüe tidigare med klädsel och liknande? Well, nu kommer nästa liknelse. Nästa låt på listan är nämligen inget mindre än “Boys Boys Boys”. Det är nu alla vi hårdrockare som var där (jag tycker det var ovanligt mycket hårdrockare på Lady G!) fått vår dos för kvällen. Vi fick lite “The Final Countdown” av Hypercrush också, men Lady G gives us it all.

Hon flyr ut på motorcykeln, skärmarna rullas in och vi får se slutet på filmen. Det är även ifrån denna som jag fått smeknamnet “Candy” ifrån, hon kallade sig själv det i filmen. Ut kommer den lilla damen igen i en lila kavaj (och underkläder, inget annat) och berättar för oss att det var på just denna scen hon för ett år sen spelade endast Just Dance. Sagt och gjort, dags för Just Dance. Jag tänker inte ens beskriva hur Gröna Lund var. Och från en hit till en annan så ger hon sig in i söta och fina “Eh Eh” innan hon återigen försvinner ut i kuliserna.

 blog5

Scenarbetarna tar bort (!) skärmarna, och drar istället fram hennes bubbelpiano. Jag säger till tjejen bredvid mig, att haha, undrar om inte mistressen kommer ut sin bubbelklänning? Jo men såklart att hon gör! En highfive på oss innan Lasy G ber oss ta varandras händer och svära på att alltid följa våra drömmar, and the brown eyes we will meet. Jag har jättesvårt för den låten, men jag förstår att hon spelade den.

 

Hon kränger av sig bubbelklänningen och börjar sedan på den version av Pokerface som är mer eller mindre känd på YouTube. Snarare mer. Notera att hon INTE har tagit på sig något mer, utan spelar i sina underkläder. Den kvinnan kan.

En av dansarna kommer ut med yttligare en polis hatt a la Nikki Sixx, men istället för Sixx står det ju såklart GaGa på den… och bränner av Pokerface med en dans och sång och musik som är helt oklanderlig. Starkaste avslutningen någonsin. Men jag kan inte ens föreställa mig hur bra detta skulle vara inomhus med den LJUSSHOW hon har!

 blog7

That was it. Hon och hennes rockband tackade för sig och gick av. Jag sa hejdå till tjejen bredvid som jagblev riktigt god vän med under kvällen och bar mig sedan av mot Cityterminalen och heeem! Men det var det bästa på länge, really. Men VART är Starstruck och Paper Gangsta? : (

9/10
Bäst: The Fame ❤
“Sämst” : Brown Eyes… : (

// Sarah

Setlist:
Paparazzi
Lovegame
Beutiful, Dirty, Rich
The Fame
Money Honey
Boys, Boys, Boys
Just Dance
Eh, Eh
Brown Eyes
Pokerface

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: