Det här med andrahandsbiljetter och att köpa upp dem…

Inför nästan varje stort evanemang så kommer det i fokus; större aktörer som Biljett24 som köper upp ett tiotal biljetter för att sedan sälja vidare, nu senast är det Robyn det gäller.  Alltså, jag gillar inte att folk köper upp en massa biljtter och säljer de vidare, nej absolut inte, dock drabbar det enbart fansen.

Men när man läser kommentarerna så vill folk att man ska göra så att man bara kan köpa en biljett, personliga biljetter, någon förslog till och med att man ska ha någon slags verifiering för att bekräfta att man ska gå. Eller att man helt enkelt gör det olagligt att sälja.

Det här med att bara låta folk köpa en biljett är inte alls bra. Min goda vän till exempel handlar ju inte gärna över internet, vilket gör att jag ofta köper biljett till henne, vilket gör att jag då “måste” köpa två, och om vi ska ha sittplatser vill en ju gärna sitta bredvid sin kompis liksom. Så det faller ju där.

Personliga biljetter, ja, så länge som man kan skriva in namnet på ALLA man köper biljett till. Om jag köper biljett till mig och Paula till Lordi på lördag och man måste skriva namn som sen ska legitimationskollas, så måste jag få skriva in Paulas namn på ena biljetten, som man gör på tåg. Annars går det ju inte.

Verifiering… känns alltför komplicerat. Det invecklar samhället i mer teknologi än vad som ska behövas bara för att det finns rötägg.

Att man inte ska få sälja vidare är inte heller alltid världens bästa alternativ. För det kan ju faktiskt hända grejer – jag är själv ett bra exempel. Jag köpte en endagsbiljett till Sweden Rock i år, men ångrade mig sen och köpte en tredagsbiljett. Då sålde jag sen min endagsbiljett, förvisso till ett LÄGRE pris än inköpspriset, men min poäng är att vi kan inte heller förbjuda andrahandsförsäljning helt, eftersom att det finns de som faktiskt har en RIKTIGT BRA anledning att sälja vidare. Genom att lagstifta att man inte får sälja dyrare gör att ställen som biljett24 inte tjänar pengar på det = de lägger ner.

Det man däremot kan stifta är att man inte får sälja dem för mer än vad man köpt dem för. Vi köpte vår Sweden Rock biljett för 1050 (eller något i den stilen) och sålde den för 800. En annan grej är som tickster har – Tickster Resale. Detta gör att man lägger ut annonsen om att sälja sin biljett, sen får köparen gå in på Tickster resale och köpa biljetten där. Detta gör att det blir som att köpa biljetten direkt ifrån Tickster, trots att det egentligen är jag som säljer.

Jag tycker att Tickster Resale är riktigt bra, och att det även är något som Ticnet borde börja med. Det var någon som sa i kommentarerna att man borde kunna få sälja tillbaka sina biljetter, så andra får chans att köpa dem, de som kanske inte fick tag på biljett. I like that.

// Sara

One Response to “Det här med andrahandsbiljetter och att köpa upp dem…”

  1. Detta är verkligen ett jävla gissel! Så störande att se alla dyra biljetter i annonserna… ett sätt att stoppa det vore att man bara skulle få köpa att begränsat antal biljetter, inte en utan kanske fem stycken eller något, då skulle man i alla fall bli av med dom större bovarna som tjänar stora cash på detta. Hörde på radion att biljett försäljarna själva köper upp en stor del av biljetterna för att sedan sälja dom vidare, detta händer alltså innan någon ens haft en chans att köpa själva… FUCKED UP! Killen på radion var en anonym biljettförsäljare så han vet vad han talar om! Att inte få sälja vidare biljetter till tillställningar man tyvärr missar är förstås inte realistiskt så någon sådan regel kommer vi aldrig behöva dras med 🙂
    Tack för en sjysst blogg!
    Peace/Fred

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: