Reckless Love – Reckless Love

Reckless Love är ett band ifrån Finland som bildades redan i 2001, under namnet Reckless Life. Redan 2005 vann de en musiktävling i sin hemstad som hjälper till att främja artister och ge dem internationell exponering, men de är nog mest kända för att deras sångare Olli Herman har ett förflutet som sångare i Crashdïet.

Jag hade ju själv lyssnat lite på dem på YouTube innan jag bestämde mig för att skicka efter skivan. Min första spontana reaktion när jag såg “Romance” videon var “vad i helvete blir det?” för det kan ha varit något av det mest bisarra jag sett. Men fy så beroendeframkallande! Skickade även denna videon till Sofia för att testa på hur effekten skulle ta på henne, och även hon blev helt beroende. Lite smått började man smyga på “Beautiful Bomb” och “One More Time”. Vi var hooked. Skivan beställd.

Frågan är, hur bra är skivan EGENTLIGEN? Jämfört med de här tre låtarna.

Alltså, den håller måttet. Absolut. Visst – inget snack om saken, de här tre låtarna tillsammans med den lite mystiska “Back To Paradise” är enligt min mening de bästa på hela skivan, men man blir liksom aldrig “Åh nej” när man hör en annan låt, som det kan bli på vissa skivor ibland. Hela skivan låter som om den kommer ifrån 1984, direkt ifrån Whiskey A Go Go, och det är då det är som allra bäst.

Det som å andra sidan kan vara lite synd är väl att influenserna hörs äckligt tydligt. Mestadels när man satt och lyssnade tänkte man “Jaha, det här är typ “Crazy Nights” med KISS eller “Pour Some Sugar On Me” med Def Leppard”.  Det gör egentligen ingenting personligen för mig, att det är lite likt, det är bara objektivt väldigt synd eftersom det skriker lite smått “plagiatvarning”. Men vi har väl alla våra influenser.

En konklusion blir att den här skivan är väldigt värd att köpa och ha, och denna kanske till och med passar i skivstället till dem som inte normalt sett lyssar så mycket på hårdrock, eftersom den är så snäll.

En riktigt värdig debut, trots “plagiatvarningarna”. Eller som en person på YouTube sa – “It’s like a PG version of Steel Panther”
4/5
Bäst: One More Time
“Sämst”: Att det var SÅ likt.

Spårinfo:
1. Feel My Heat, 3:46
Pepe / Jalle Verne / Olli Herman
2. One More Time, 3:36
Pepe / Olli Herman
3. Badass, 4:04
Pepe / Olli Herman
4. Love Machine, 3:43
Pepe / Olli Herman

5. Beautiful Bomb, 3:12
Pepe / Ilkka Wirtanen / Olli Herman
6. Romance, 3:16 Pepe / Olli Herman
7. Sex, 4:02 Pepe / Jalle Verne / Olli Herman
8. Back To Paradise, 3:56 Pepe / Ilkka Wirtanen / Olli Herman
9. So Yeah!!, 3:26 Pepe / Jalle Verne / Olli Herman
10. Wild Touch, 4:08 Pepe / Ilkka Wirtanen / Olli Herman
11.Born To Rock, 3:29 Pepe / Olli Herman

Köp den här: CDON
// Sara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: