Badmouth – Badmouth

Jag hörde Badmouth första gången på Pretty Boy Floyds konsert, var de var förband. Jag hade också turen att få träffa dem, och se vilka trevliga personer det är! De sponsrade mig med en skiva, och det minsta jag kan göra för dem är att recensera den!

Badmouth, alltså, vid första synen av deras skiva och på bandet i sig, så ser dem inte ut att spela den musik de gör. Jag är väldigt selektiv av mig, och brukar oftast bara tilltalas av band med långt hår och smink och tighta kläder, men Okej, De flesta i Badmouth har långt hår men… Man får intrycket av att det ska vara något sånt där som ligger mitt emellan hårdrock och sleazerock med blandning av metal, och vara ett sådant band som utger sig för att experimentera men bara misslyckas totalt ni vet? FÖRLÅT, Badmouth, FÖRLÅT. (Jag dissar bara designen på ert omslag, inte er!!)

DOCK, det viktigaste i det hela, är, att sådan är inte musiken! NEJ! Tvärtom, musiken är verkligen… perfekt! Den är liksom, mer sleaze än någon av de andra tre kategorierna. Skivan i sig har ett bra tempo, och sången är helt underbar. Musikerna i bandet är verkligen duktiga, både som musiker och låtskrivare. Men det är klart – Albumet är ju inte likadant rakt igenom! De har de lite mysigare låtarna som “Last Train” och hårdare som “El Diablo” och “Hell Tonight” till ballader som “Rivethead”.

Det jag gillar mest med dem är nog att de är så lika Slaughter i musiken. När jag hör “SuperSassyBaby” börjar jag direkt tänka på “Dance For Me Baby”. Det är inte plagiatvarning alltså, utan de är bara så himla lika i stämning och text!

Jag måste också ge dem extra credit för deras härliga låttitlar: “… And Take Your Toothbrush With You” Awesome. Tummen upp!

Alltså, för att vara ett debutalbum så är de riktigt bra! Det är inte många band eller artister som får till sådana debuter, om man inte heter Lady Gaga och har hjälp av hitmakers, men då har man ju inte gjort den själv.  Så, en STOR guldstjärna till Badmouth!

4/5
Bäst
: Last Train ❤
Sämst: Omslaget! Men jag älskar bilden på insidan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: