Stockholm Rock Out, Part.2 Del 1

Stockholm Rock Out är ett intiativ av Chris LeMon ifrån bandet Badmouth, en ny festival som kommit upp. Den skulle egentligen ha ägt rum 30 april – 1 maj i våras med mitt favoritband Slaughter som headliner, men pågrund av diverse saker, blandannat ett vulkanutbrott, så bantades alltihop ner till en mindre endagsfestival med Crashdiet och Tigertailz i spetsen. Nu var det dags för del 2, där de banden som inte kunde ta sig till Sverige spelade.

Mina vänner, jag vill deklarera en sak. Detta är mitt femårsjubilum som Wig Wam fan, jag har älskat dem i nöd och lust i fem år, detta skulle bli min femtonde konsert, och det är också första gången på fem år som Wig Wam var i Sverige. Detta var historiskt, magiskt, you tell me! Och att Wig Wam kommer hit gör det som en SJÄLVKLARHET att åka dit. Eller nej – en plikt. Nu var det visserligen en självklarhet överhuvudtaget eftersom Stockholm Rock Out är den mysigaste festivalen någonsin.

Vi hade faktiskt turen att få Meet&Greet med Wig Wam, så vi åkte hemifrån runt ja, 11. Tror ni inte att det lyckas bli så att vi nästan missar alltihop? Till slut hittar vi arenan och praktiskt taget rusar in, FÖRBI Kjersti, och in. Hälsar på Chris LeMon och Mike (som höll i meetn &Greetnen) som talade om för oss att nej, puh, vi har inte missat det! Han visar oss ut till en tjej som ska ta med oss, och hon frågar om det bara är vi. ehh.. Nej… Kjersti då? Jag tänkte det, fan, vart håller hon hus? Tittar lite åt sidan. Ser en ståtlig tjej i svart fodral och håret uppsatt… är det…? JA VISST! Visst var det Kjersti! Gick fram och hälsade, alltså, gick de få steg som behövdes…

Det visade sig snart att den här meet&greeten skulle ske på HOTELLET. Kinky. Vi åkte upp till våning elva, in i en stor svit.. Very Kinky. Började prata med en schysst kille som kommit ända ifrn Holland (!!) för att se Wig Wam! Mike hette han, skall ej förväxlas med Mike Hill ifrån Badmouth, men båda två lika trevliga! Sen kom Wig Wam – eller – Teeny, Glam och Flash in. Dem hälsade på alla, eller, först finländaren, sen holländaren sen oss. Dem hälsade på oss med ett “Men hej! Vi har ju träffats förut ju!”… Förstår ni hur det värmde?! Att det känner igen oss… att de… wow. Det var helt awesome.

Vi minglade lite med bandet, fotade Mike och bandet och sen var det att gå tillbaka till festivalen. Under den här tiden, i hissen och så vidare, lyckades jag bli riktigt bra vän med Mike och hängde med han resten av festivalen!

När vi kom tillbaka till festivalen tittade vi lite på ett band som spelade på The Tube Stage (jag var så inne i att se Wig Wam & Pretty Boy Floyd, and them only, att jag hade ingen aning om vilka andra band som spelade när! Jag vet vilka band som var där men inte när de spelade alltså…)

Cirka tio minuter faktiskt innan Wig Wam var tänkta att börja så gick vi bort till scenen i samlad trupp, Mike, jag och mamma. Första rad, mellan Glam och Flash (mellan Simon och Peter, mellan Mr. Lordi & Amen, mellan Vince Neil & Mick Mars, mellan Alice Cooper & Keri Kelli….)

Wig Wam
Tjugo minuter försent börjar Wig Wam, jag kan inte avgöra om det är festivalen som är lite försenade eller Wig Wam själva (de har ju en tendens att vara det ibland ni vet) men det spelar ingen roll, för när de kommer på och börjar med “Nonstop Rock n Roll” så är det som ett nytt band. Igen, det är som ett nytt band. De är så på, de är så taggade! Publiken är inte det, men what the fuck… Det är deras problem. “Daredevil Heat” är nästa låt, en gammal favorit. Kan man säga så när låten egentligen ligger på ANDRA plattan? Well, jag gör det i alla fall! Det är först som tredje låt “Do You Wanna Taste It” kommer, denlåten som egentligen JAG anser ska vara öppningslåt. Det är kanske jag som ser det vackra i små saker – en rad i låten är “Welcome to the show!”… kanske lite långsökt, men bara på grund av det så tycker jag faktiskt att den borde vara först… ni vet… Welcome to the show!

Jag fattar inte att folk typ inte vet något om Wig Wam? De var ju förfasen med i Eurovisionsschlagern! Kanske bara är jag som är schlagerskadad, men kom igen, det är nästan pinsamt. Den gamla favoriten, klassikern numera, “Bless The Night” är nästa låt… Åh vad jag älskar den låten. Det har gått så långt med Wig Wam att till och med låtarna jag “hatar” eller “hatade” som “No More Living On Lies” och “Slave To Your Love” har blivit… eller jag har börjat tycka om dem liksom. Det som jag bara MÅSTE peka ut till folk är att Glam upprepade gånger, nej, inte ett fåtal, utan UPPREPADE GÅNGER i VARANNAN låt, står han framför mig, borrar in sina ögon i mina, och sjunger till MIG. Han sjunger till MIG. Antagligen för att han känner igen mig (och tydligen så ska det vara så att Glam alltid kollar på blonda tjejer?). Fick ni med det? Han sjöng till MIG. Bara MIG. Sen gick han och hämtade sin sönderklippta jacka för att ge oss “Walls Come Down”. Jag älskar den låten på något konstigt vänster, trots att jag inte borde!

En sak jag älskar, är att de spelar “Rocket Through My Heart”. Ni vet kanske att jag brukar säga att Wig Wams album bara är remixer på deras förra, bättre sådana, och på Hard To Be så var min favoritlåt “Mine all Mine” och på Wigwamania helt sonika då “A Rock n Roll Girl Like You”. Kruxet med det här är att de aldrig spelade någon av de här två live när jag såg dem (de första 13 gångerna) så blev jag helt blåst på dem. Det hände att de gjorde ett medley av de två någon gång, men det är inte samma sak. På “Nonstop Rock n Roll” var den nya remixen “Rocket Through My Heart” och jag kan helt rakt upp och ner säga att det är den bästa låten Wig Wam har, om ni frågar mig. Men varför i helvete skulle de spela den? Det är ju “Mine all Mine” liksom… Men nej! Så är det inte! De spelar den, och jag älskade att de även sjöng den nu i Sverige (jag såg dem faktiskt i Norge i vintras)… behöver jag nämna att han stod vid mig när han sjöng den här låten? You rocket through my heart yeah you kill me…

Min djupt älskade Teeny fick sina 5 minuter i rampljuset innan de kör “Hard To Be A Rock n Roller”, och så inkörd som jag är så vet jag att detta betyder slutet. SLUTET! Nu blir det två låtar till, och sen “In My Dreams”. Mammas favorit “Out Of Time” (som kanske är en av de vackraste låtarna ever) och en annan favorit ifrån Nonstop, “C’Mon Everybody”. Sen avslutar de stort och värdigt med “In My Dreams”. Och jag tycker det är sjukt att ingen känner till denna låt! Som var med i ESC och allt! Fast det löste upp sig lite emot slutet.

Det jag totalt älskade här var att de var så himla taggade! Under 2006 så gick allt neråt. Dem blev sämre och sämre live, och bitchigare i beteendet. Även under 2007 märkte man detta. Men nu.. de är som ett nytt band! Ett helt nytt band!
9/10
Bäst: Rocket!
Sämst: Kort speltid 😦
Setlist: Nonstop Rock n Roll / Daredevil Heat / Do You Wanna Taste It / Bless The Night / Walls Come Down / -Flash Solo-/ Gonna Get You Someday/ Rocket Through My Heart/ – Teeny Solo- / Hard To Be A Rock n Roller / Out Of Time / C’Mon Everybody / In My Dreams

På grund av längden av Wig Wam recensionen så har jag beslutat att ta Pretty Boy Floyd och Lizzy Borden i ett enskilt inlägg! Stay tuned!

// Sara

One Response to “Stockholm Rock Out, Part.2 Del 1”

  1. […] Stockholm Rock Out Part 2 Del 2 Stockholm Rock Out är ett intiativ av Chris LeMon ifrån bandet Badmouth, en ny festival som kommit upp. Den skulle egentligen ha ägt rum 30 april – 1 maj i våras med mitt favoritband Slaughter som headliner, men pågrund av diverse saker, blandannat ett vulkanutbrott, så bantades alltihop ner till en mindre endagsfestival med Crashdiet och Tigertailz i spetsen. Nu var det dags för del 2, där de banden som inte kunde ta sig till Sverige spelade. Läs del ett _HÄR_ […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: