Hummingbird Heartbeat

Min favoritlåt på nya skivan till Katy Perry, den går verkligen varm här! Låten alltså… men skivan också!

På tal om Katy Perry för att tala om något helt annat idag, så är hon verkligen en banbrytare. Alltså, jag hade ingen aning om att hon hade tre skivor, det var något jag fick veta medans jag gjorde lite research, att hennes allra första skiva faktiskt kom ut redan i 2001, “Katy Hudson”. Jaha, vad är då så speciellt med det här då? Egentligen ingenting, om det inte var för att hela skivan var kristen… Sen tittar man på hennes senaste, “Teenage Dream”, som har så snuskiga texter att hon till och med fått en “Parental Advisory” stämpel. Bara “Hummingbird” passar ju in på det här då första raden i hela låten är “You make me feel like I’m loosing my virginity”. Låten “Peacock” ger en rejäl känga till alla killar som gjort låtar om att tjejer ska klä av sig och visa sig, för den handlar just om det, att killar ska klä av sig och visa sig. Dock är låten ganska snäll, hon säger att “I bet it’s really beautiful” (eller något liknande, har ingen lust att dra upp konvolutet igen!) Men i alla fall, musiken är liksom…

VA?! Vadå ingen lust att dra upp konvolutet igen?! Vad är det för skitsnack?! Nej men helt seriöst – hela skivan är som en godisbutik. Skivan är röd och vit som en såndär stång man har på julafton, en såndär polkagrisklubba. Under skivan döljer sig en fet bröllopstårta, texterna är antingen i geleform eller i polkagrisstångsform. Det finns även en del text i Times New Roman eller liknande, men det var inte så viktigt. Bilder på Katy Perry iklädd bakverk. När man öppnar konvolutet så får man ren käftsmäll av godisdoft. Tänk er att ni kommer in i en sådan där “fin” karamellbutik. PRECIS SÅ luktar konvolutet, som en godisbutik. Hela skivan blir liksom ätbar.

Därför vill jag inte dra upp konvolutet igen, för jag gillar den doften. Så den får gärna stanna där så länge som möjligt… Så, nu ska jag fortsätta där jag blev avbruten, jag älskar när sådanhär poprock musik är lite extra catchy med tonartshöjningar (det vill säga, schalger, egentligen) och det är precis såhär just “Hummingbird” är. De flesta andra låtarna på albumet är också bra, och täcker väl nästan hela spektrat i att vara tonåring. Jag har börjat komma ifrån det känner jag, men det finns ju alltid nya!

Nu ska jag forsätta kalkera, vi hörs kanske i kväll!
NP: Hummingbird Heartbeat – Katy Perry
// Sara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: