And loneliness – it makes nights endless

Deadache.

Det är verkligen Lordis mästerverk, jag menar ge er? Till och med introt är bra.

Den har verkligen den där touchen som 80tals rockband har, över hela låten. Så mycket synth, en ganska enkel låt egentligen. Den är inte tung, och har inga komplicerade riff. Men den är så slagkraftig, som bara anthems är.

Texten är ett kapitel för sig, det är inte det gamla vanliga döda döda döda, utan det är komplicerat. Det är invecklat, man måste verkligen bege sig långt in i huvudet på Mr. Lordi för att förstå. Om man ens gör det då.

Sen har vi sången. Alltså, Mr. Lordi har aldrig sjungit så bra på någon låt, om ni frågar mig. Stämningen i rösten, den lilla lilla klick av desperation som kommer in, och sen ska vi inte ens snacka om bakgrundsrösterna. Det är inte bara en stämma (Kitas) utan det är många fler än bara Kita, Awa, Amen och OX, det måste vara det, eventuellt att dem har dubblerat, för man får inte sådana här typer av anthemrefränger hur som helst. Och sen har vi den lilla “schlagerhöjningen” som har lagts precis på “And Loneliness – It makes nights endless” I refräng två efter bridgen.

Finns det någon därute överhuvudtaget som kan säga att “Deadache” är den sämsta låt Lordi har gjort?
I don’t think so…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: