I Like It Rough

Det var nog egentligen först idag jag VERKLIGEN började uppskatta låten.  Och jag blev förbryllad över att den INTE handlar om att ha hårt sex, utan att hon frågar sig själv VARFÖR she like’s it rough. Ja. Lady GaGa. Vad annars? Vad hade du väntat dig egentligen? Kolla vem du är inne hos liksom!

Okej! Jag tänkte ta ett djupt andetag och samla veckan som gått. Jag börjar helt enkelt på Måndagen…

Måndag
Min födelsedag. Och egentligen den dagen jag skulle “fått” Dolly. Men det blev inte så. Varför? För hon är sjuk. Inte roligt alls.
Och mer? Kaninerna åkte hem. Tessan och Molle alltså. Inte heller kul.
När vi kom hem efter att ha droppat kaninerna dumpade jag Elias, som kommit under fredagen veckan innan, hos Alexandras pojkvän Rickard. Själv gick jag hem och firade tillsammans med familj och mormor. Jag är så himla… fjompig. Som en arab, eller, som Kadesh. Jag kan inte öppna presenter inför folk. Det går inte.

Men tillslut satte jag mig ner, under bordet, med endast pappa som sällskap, och öppnade dem, en efter en.
* Kedjearmband ( i äkta guld)
* The House Bunny (Film, med The Girls Of The Playboy Mansion! Älska dem!)
* Greys Anatomy Säsong 1 (Vem har undgått att jag gillar dem?)
* Dingo – Kerjäläisten Valtakunta (Kanske det bästa finska bandet. Efter Hellcity och Lordi såklart!)
* Ett halsband jag sett på glitter och varsamt pekat ut.
* En summa pengar jag inte täker skriva ut.

Från familien min.
Runt klockan sex var det tänkt att jag skulle ha “fest” så jag ringde in Alexandra och Elias som satt ute i regnet och de hjälpte mig göra iordning maten. Stor cred till Alexandra där! Alex flyr hem, och Elias in i duschen när Cornelia ringer och berättar att hon, Hanna och min kära Michelle från Arvika, som de varsamt fått i uppgift att hämta var påväg. Men de hittade inte. Så jag var påväg att möte dem när jag ser en figur med stora blommor. Hon känns bekant. Den lediga stilen, det röda håret…

TANJA!
Jag vet inte på hur länge jag inte träffat henne alltså, men jag SPRANG. SPRANG till henne. Och i horisonten ser jag tre välkända figurer närma sig. Japp. Cornelia, Michelle och Hanna.  Nåväl, jag behöver inte gå in på hel detalj när alla kom en efter en, men vi började grilla allt eftersom och Jim ska ha cred till att sätta upp partytältet. En timme senare går jag till universitetet för att hämta den sista gästen. Martine ifrån Norge. Eller Good To Be Bad Girl. Fy Fan. Tanja fick gå tidigt, synd.

Lite senare fick jagh även presanger av mina vänner, vilket var:
* Nemi album (Michelini.. hihi)
* Bite It Like A Bulldog (Michelini det med, hihi)
* Ljus i skål med Sand (Alex och Elin?)
* Ljus i konserv (Cornelia, Och Hanna?)
* Ljus (Sofie)
*Ljus”tallrik” (Sofie)
* Green Day halsband (Martine)

❤ Ni är bäst, really.

Lordi 006Lordi 011 Lordi 012
(Elias, Hanna, Martine, Cornelia)

Tisdag

Dagen ägnades inte åt mycket mer än… packning. Göteborg på onsdag!

Onsdag
Vi lämnade Karlstad runt 12.50, och vi träffade tjejen som var vår reseledare på Festivalbussen. Det gillar jag! Hon är fan cool. Och springer på henne hela tiden gör man härligt! Dock fastnade vi på en bro, och kom en halvtimme försent till Göteborg. Några tanter bakom mig i bussen, som både åt ägg (tänk er i en instängd buss) och rökte mer eller mindre inne i bussen gnällde för att de missade någon middag. Stackars er. Men kommer jag försent till HammerFall ser det inte bra ut, men jag orkade inte bråka. Jag var helt ärligt för upprörd för det.

Vi begav oss mot Kärralund, Lisebergscamping, men fick där veta att alla tältplatser var upptagna. Ringde till mor min, och hon bokade ett hotell åt oss. Och även en taxi, så vi skulle hinna till HammerFall i tid. Vilket vi gjorde. HammerFall var super, lite förutsägbar låtlista, men det förlåter jag dem alltid för när det spelar min favoritlåt, “At The End Of The Rainbow”. Efter det var det bara att bege oss hem mot hotellet, vi slöspanade på CSI innan vi däckade i sängarna.

Torsdag
Upp och hoppa tidigt, in i matsalen, slänga i sig frukot, packa det sista och ner i receptionen och checka ut. Vilket vi nästan missade. Helvete. Men det gick bra. Vi tog oss ut till Kärralund, och fick tältplats. Måste säga att receptionisten som tog hand om vårt ärende var slående lik min storebror Philip.
Hursom, vi satte upp tältet och låg och vilade ett tag innan vi åkte in till stan. Blev inte handlat så mycket dock. Ett par skor av märket Funtasma och en kjol från Hellbunny. MEN. Dt viktigaste. DE GAMGLA ORIGINAL zebra strumpbyxorna, dem med vågrätta linjerna istället för de fula lodrätta? Dem fanns där. Åh, vad glad jag blev.

Mamma kom ner och följde med mig på Liseberg medans Elias… gjorde något annat. Jag fick en gul liten sköldpadda i sådana klor ni vet? Jag kallade honom Sköldis, i brist på fantasi. Mitt allra första gosedjur heter Sköldis. Eftersom jag har honom kvar. Efteråt mötte vi upp Elias och fick både filt och kudde. Mysigt.

Lordi 028

Fredag
IT’S THE FINAL COUUUUNTDOOOOWN!
Yes, dags för Europe! Hursom, så hoppade jag ner till Tempo innan Elias vaknat och köpte den standard frukost jag hade på Peace&Love (som också inhandlades på Tempo, haha!) bröd, smör och juice. Mysigt. Vi käkade frukost innan jag hoppade ner på stan för att spana in lite grejer åt mamma på Panduro. Samtidigt tog jag en tur förbi Shock, och införskaffade ett par nya rosa leopardstrumpbyxor och en leo bandana. Suck. Köpte ett par strumpor, skavsår är illa.

Jag ringde sent till Axa och drog ner till henne och Bella. Vi hamnade på något ställe som heter Condeco där vi satt ett tag innan vi gick emot Europe. Vi såg dessvärre ingenting, så vi gick istället till ett närliggande café och tog en smörgås. Vi kom ut mitt i “Cherokee”, med andra ord lagom till ” The Final Countdown”. Lite less för att en missade “Always The Pretenders” och “Rock The Night”, men vad ska man göra? Axa och Bella begav sig hem till Skepplanda och jag ringde efter Elias.

Lordi 017
Bella & Axa

Lördag
Idag sa jag hejdå till Elias och satte mig på bussen emot min syster. DET var trevligt vill jag lova. Vi hyrde “Brudens Bäste Man” (Med Patrick Dempsey från Greys Anatomy). Och som jag trodde, helt underbar.

Söndag
Idag tog vi det mest lungt. Jag satt och läste i… tro det eller ej… men “Om Jag Kunde Drömma”, also known as “Twilight”. Jag kan inte tro det själv. JAG, JAG som fördömt den boken, LUSLÄSER DEN. Redan på måndagen var jag tvungen att köpa “När Jag Hör Din Röst” aka “New Moon”. Men den fångade mig inte lika kraftigt. Får se om jag fortsätter.
Hursomhelst, så kollade vi på “Legally Blonde”. Helt underbar! Frammåt kvällen tittade vi på ytterliggare en film, som jag inte riktigt mi8nns namnet på, men något med “Amelie från…” en fransk film. Också mysig. Sen var det bara att packa och gå till sängs.

 

Och nu sitter jag här, måndag natt och är helt… exhausted. Really. Ska nog hoppa i säng alldeles strax.
FÖRRESTEN. Alice Cooper kommer i höst! Could it be better? ’07, ’08 och nu ’09! Börjar bli en tradition, haha.

Svik mig inte nästa år, Cooper!

NP: Starstruck – Lady GaGa
// Sarah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: